Åben ikke din dør for alle og enhver

10 November 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der kommer gennem tiden mange besøg, der frekventerer ens dør, som man har fået fra: https://klarwindows.co.uk/external-doors

Den bliver slidt af al den banken, og den er også udsat for vind og vejr udenfor, mens den indenfor også oplever den del temperaturforskelle, og der kan være børn og dyr, som der kommer til at gøre lidt skade på den, mens man selv kan komme til at støde på den med skoene og så videre.

Men mest af alt får man især besøg ved sådan en hoveddør, og nogle gange er det besøg, som man har glædet sig til længe og forberedt sig på, mens andre gange venter man ikke besøg, og så kigger man måske gennem dørspionen eller spørger over samtaleanlægget, hvem det er, som der kigger forbi.

Det er bare ikke alle, man per ren automatik skal åbne op for, for det kan være forbrydere, der gerne vil tilkæmpe sig adgang til dit hjem og berøve dig.

image

Hold døren på klem for de fleste

Derfor er det altid en god idé, at man har døren låst som udgangspunkt, og skulle der komme besøg, så kan man have en lås, man kan sætte på en haspe, så man kan åbne døren lidt på klem og se, hvem der egentlig gerne vil ind og besøge en.

Man har måske ikke en dørspion eller kameraovervågning til at se, hvem der er på den anden side af døren, og der er heller ikke glas i døren, så man kan se igennem, og selv i sådan et tilfælde ville det nok være materet, så man bare kan se en silhuet af eller flere personer ude foran.

Selvom der er tale om bude eller indsamlere, så kan det jo være folk i forklædning.

Og så er der jo også de gange, hvor man bare ikke gider åbne op; så er det rart, at man lige kan tjekke ud først, hvad det er for nogle mennesker, der har kigget forbi, inden man åbner.

More articles