Boller i karry – det smager bare skønt

15 September 2018
admin

editorial

En dansk klassiker

Boller i karry er altså bare en sand klassiker på de danske middagsborde. I årtier har danske familier nydt denne klassiske ret, som vel stort set ikke har ændret sig. Du kan selvfølgelig variere retten lidt efter dine egne præferencer, men i bund og grund ved du, hvad du går ind til. 

Og det skal du være glad for, for boller i karry kan nydes hele året, og det er ikke en ret, som er svær at lave. Eller det vil sige, du skal lige vide, hvad du skal gøre, når sovsen skal tilberedes, for der er lidt teknik du skal kende til, når du laver den opbagte karrysovs. Dels skal du kendes tricket med, at karryen skal brændes af i fedtstoffet for at afgive smag, og dels skal du vide, hvordan du bager sovsen op med med en smørbolle lavet af smør og karry.

Benyt en god klassisk opskrift 

Hvis du har lavet retten før,så kan du den sikkert på fingerspidserne, men ellers kan du sagtens finde opskriften på nettet. Et godt sted at læse videre er på dette link: boller i karry. Her finder du en opskrift på “gammeldags boller i karry”. Og du skal læse ordet “gammeldags” med de positive briller på, for i denne sammenhæng er termen gammeldags lig med en madret, som altid er blevet tilberedt som vor mor lavede den.

Hvad med risene?

Nu er fokus på denne ret meget ofte rettet mod smagen af karry og tilberedningen af kødbollerne. Men glem nu ikke at risene er mindst lige så vigtige. Du skal virkelig kæle for risene og sørge for, at de ikke bliver kogt for længe, så de risikerer at blive klæge eller klistrede. Og vælg nu nogle gode ris – eksempelvis er basmatiris altid et godt valg.

Men under alle omstændigheder, så glæd dig til at nyde denne dejlig ret med din familie eller gode venner. 

More articles