Ejer du en bevaringsværdig dør?

27 April 2022
Anders Lundtang Hansen

Hvis du har en bevaringsværdig dør, så er det næppe en, som du har købt fra https://klarfonster.se/dorrar online, for døre, der er købt online, har næppe en alder, der gør dem til at være bevaringsværdige – medmindre det så er ældre døre, man køber på nettet.

Hvis ens dør er bevaringsværdig, så er der også en stor chance for, at den bygning, som den er i, også er bevaringsværdig.

Det er ikke så tit, at man får sat en bevaringsværdig dør ind i et hjem, som der ikke også er bevaringsværdigt, for det er ikke sådan ligetil at vedligeholde sådan en dør, for der kan være mange krav til, hvordan man søger for det holde den ved lige, for man kan jo ligge inde med en national skat, som der skal tages af på specielle måder.

Derfor kan man ikke bevare den på samme måde som med andre døre – og så bliver den jo slidt ved at blive brugt.

Dörrar

Bevaringsværdige døre skal man passe ekstra meget på

Man skal faktisk helst passe på med at bruge sådan en værdifuld dør for meget, da den så bare bliver slidt, så det bedste er næsten, hvis man tager den ned og opbevarer den på en sikker måde, så den heller ikke tager skade af opbevaringen.

Så kan man sætte en ny dør op, hvor den gamle stod, og det kan så være en, som man køber via det nævnte link.

Den dør og/eller dørkarm skal så måske lige tilpasses, så man kan få plads til den nye dør, men det skal nok komme til at fungere, hvis man er tålmodig.

Kan man ikke finde ud af det, så skal man bare hyre en fagmand til at gøre det for en.

Så kan man altid få en til at se på, hvad den gamle dør er værd, eller om den måske skal på et museum.

More articles