Sælg selv din bolig med hjælp af din boligadvokat

26 april 2021
Lotte Hindsberg

Går du med planer om at sælge din bolig, kan du med fordel kontakte en boligadvokat ,inden du går til en ejendomsmægler og få råd og vejledning til den bedste måde at sælge din bolig. Han vil også kunne hjælpe dig med at forhandle med ejendomsmægleren, så du får den bedst mulige aftale til den bedste pris. 

Der findes flere forskellige typer af salg, du kan lave et totalsalg, hvor ejendomsmægleren står for det hele eller et selvsalg, hvor du selv viser boligen frem og får din boligadvokat til at stå for papirarbejdet og måske endda forhandlingerne med køber.

Det er en salgsmetode der ikke skal undervurderes, for hvem kender din bolig og området bedre end dig selv. Du skal dog være parat til at sætte godt med tid af hvis du vælger den. Du kan læse mere om denne salgsmetode her https://eboligadvokat.dk/selvsalg-advokat/.

Det praktiske ved et hussalg

Når dit hus er sat til salg og der er fundet en køber skal der laves en købsaftale. Den aftale tager køber med til sin boligadvokat, som så godkender den og begynder at lave et skøde som skal tinglyses. Selve tinglysningen betales af køber, men både du og køber skal underskrive skødet. 

I dag foregår tinglysningen digitalt og Danmark var det første land i verden der overgik til digital tinglysning. Både du og køber underskriver ved hjælp af NemID. Selvom det er køber der betaler for tinglysningen, er det også i din interesse som sælger at det foregår så hurtigt som muligt, for selve bolighandlen er ikke færdig før skødet er tinglyst. Det er nemlig købers bevis på at boligen er hans.

Har du planer om at du når du har solgt din bolig skal ud og købe en ny, kan du også med fordel hente råd og vejledning hos din boligadvokat.

Flere Nyheder