Sådan forbereder du dig på at få slebet gulv

11 May 2020
Heidi Kirkebække

editorial

Overfladen på dine trægulve er slidt, og gulvet ser i det hele taget lidt sørgeligt og udtjent ud. Gulvet trænger til en slibning og en grundig, ny behandling med olie, lud eller lak. Det kan nemlig gøre underværker og give helt nyt liv til træet – og rummet.

Inden gulvfirmaet kommer og sørger for det, er der ting, du selv kan gøre for at lette arbejdet for både håndværkeren og dig selv.


  1. Gulvet skal fejes, så nullermænd og lignende fjernes. Til gengæld skal du hverken støvsuge eller vaske gulvet.

  2. Hvis der er åbninger eller fuger i gulvet, som du gerne vil have repareret inden afslibningen, kan du spartle dem med plastisk træ, før gulvfirmaet kommer. Dog skal du sørge for at gøre det i så god tid, at det er helt tørt og hærdet op, inden gulvet skal slibes. Det spartelmasse, du skal bruge, kan du købe i stort set alle byggemarkeder, og det fås i forskellige farver, så du kan finde den, der passer bedst til farven på dit gulv.

  3. Alt, der står på gulvet, skal ud af rummet, før gulvet kan slibes. Det er nemlig ikke muligt at flytte rundt på møbler efterhånden som der slibes og efterbehandles på gulvet. Hvis man har et stort møbel, som ikke umiddelbart kan flyttes til et andet rum, og som skal blive stående på samme sted, kan man dog få slebet gulvet helt ind til møblet, uden at der kommer kanter og grimme overgange.

  4. Mange spørger sig selv, hvor meget det egentlig er nødvendigt at afdække, når man skal have slebet gulv. Svaret er, at ja, afslibning støver lidt. Selv de nyeste og bedste slibemaskiner efterlader en smule støv i rummet. Derfor er det allerbedste, hvis man kan tømme rummet helt for ting, inden gulvet skal slibes. Hvis man har noget, der ikke kan flyttes ud af rummet – det kan for eksempel være et væghængt fjernsyn, en stor bogreol eller en dør – er det bedst at bruge afdækningsplast.

Du kan finde mange flere gode råd om dine trægulve og få kontakt til din lokale, professionelle gulvsliber her: https://gulvkanonen.dk/gulvsliber-tilst/

More articles