Problemer ved at fylde for meget vin i ens vinkælder

30 November 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Har du tænkt dig at få dig en vinkælder?

Så kan du læse lidt mere om den slags via Husblog.dk, men når du så har gjort det, og du har etableret din vinkælder helt fint og fornemt, så melder der sig måske nogle problemer, når du begynder at fylde den med for meget vin.

Og det kan være problemer i større og mindre skala, hvor det kan være alt fra, at du tror, du skal være en samler af vin, så du køber og importerer både anerkendte, sjældne og dyre vine, så det løber op i en stor udgift.

Eller du ender med ikke at få brugt de vine, og selvom vine næsten kan holde sig uendeligt, så er du måske ikke så godt til at passe på flaskerne, tønderne med videre, så der er nogle, der går i stykker, revner eller taber smag.

Tag dig ordentligt af de vine i din vinkælder

Måske tænker du også ligefrem, at du godt kunne tænke dig at brygge din egen vin, så du køber udstyret til det og laver store portioner af vine, men enten har du ikke forstand på at lave det, så det bliver noget surt vin, du ikke kan komme af med, eller propperne ender med at springe på flaskerne nede i kælderen, så vinen går til spilde.

Du ender måske med at fylde kælderen med så meget med vin, at man dårligt kan komme omkring dernede, så man ender med at baldre flaskerne på gulvet og smadre dem, fordi der virkelig ikke er plads til at komme omkring.

Du ender på den måde med at glemme, hvad du har af vin i kælderen, fordi du heller ikke har et system over, hvad du har af vin og hvor.

Du købte bare i overflod i begejstring, men du glemte at tænke langsigtet – det er det måske værd at gøre næste gang.

More articles