Maling påvirker indeklimaet

24 december 2019
Lotte Hindsberg

editorial

Når der skal males er det vigtigt også at vide, at det kan påvirke din boligs indeklima negativt, på grund af de dampe malingen afgiver. Det er derfor vigtigt at vælge et malerfirma som f.eks. et malerfirma i Vallensbæk Strand, der har kendskab til hvilken maling der er mindst skadelig for dig og din bolig. Det er især vigtigt at tage hensyn til konsekvensen på børneværelserne, da børn er langt mere udsatte end voksne.

Hvad kan du gøre efter der er malet?

Efter der er malet er det en god ide ikke at opholde sig i værelset de næste par dage. Som minimum i 3 dage helst en uge og så sørge for at der bliver luftet godt ud. Dermed er du med til at sikre, at største delen af de skadelige gasser er blevet udskiftet med frisk luft.

Det er især vigtigt med børneværelset som tidligere nævnt, da børn er langt mere følsomme over for de kemikalier der er i malingen. Forsæt gerne med at lufte ekstra ud i et par måneder efter, at der er blevet malet. 

Hvilken type maling skal der vælges?

Der er en årsag til, at der i dag findes noget der hedder malerhjerne og som er noget især ældre malere kan lide af, da man ikke tidligere var klar over effekten af de kemikalier, der var i især oliemaling. Det er derfor vigtigt at der vælges den rette maling og her er vandbaseret maling og også gerne økologisk langt mindre skadeligt. Der findes en mærkning, indeklimamærket, der fortæller om det er en maling, der er godkendt til indendørs brug. Indeklimamærket adskiller sig fra f.eks. svanemærket ved at fokusere på om du kan være i stue med malingen, hvor svanemærket kigger på under hvilke forhold malingen er produceret. En uddannet maler vil her kunne råde og vejlede, så der bliver malet med den mindst skadelige maling. 

Flere Nyheder