Laminatgulv – er det en slags trægulv?

05 April 2020
Camilla Skøtt

editorial

De færreste anser laminatgulve for værende et trægulv, men faktisk består kernen af et laminatgulv netop af træ – det gør toplaget bare ikke. Men er det et godt valg for dig, der gerne vil have et trægulv?

Sammen med en gulvafsliber i Skødstrup har vi taget et kig på forskellige typer af trægulv, så vi kan få en bedre forståelse for fordele og ulemper. I dag handler det om laminatgulvet; et gulv der egentlig ikke er et trægulv, men som så alligevel er.

Et laminatgulv består af en trelagskonstruktion, hvor den nederste del er lavet af nåletræ, mens det mellemste lag er lavet af mdf, spån eller krydsfinér. Det øverste lag er et 2 mm tykt plastmateriale, der ofte laves, så det ligner træ.

Fordele ved laminatgulve

Den helt store fordel ved et laminatgulv er, at det er nærmest umuligt at slide op. Det skal ikke overfladebehandles, det er let at rengøre og det skal ikke vedligeholdes – kort sagt er det et gulv, der er uendelig let at have med at gøre.

Ulemper ved laminatgulve

Sammenlignet med rigtige trægulve, der har træ på overfladen, er den helt store ulempe ved laminatgulve, at det er kunstigt. Uanset hvor dygtige producenterne er til at skabe et vellignende print af træ med struktur og det hele, så er og bliver det plast. Du får ikke den varme, naturlige følelse mod huden, som du gør ved et rigtigt trægulv.

Derudover kan du ikke slibe et laminatgulv, fordi det øverste lag ikke er lavet af træ, ligesom gulvet er sart overfor væske, der kan trænge ned i mellemlaget og få det til at svulme op.

Om laminatgulv er den rette løsning til dig, kan kun du vurdere – mange er glade for den stærke overflade, der er nærmest umulig at ødelægge – og hvis du er i tvivl, så spørg hos din gulvmand.

More articles