Køb af ny ejerbolig? Få hjælp til ejerpantebrev hos eBoligadvokat

05 november 2018
Tina Høy

editorial

Debitorskifte af ejerpantebrev

Et debitorskifte sker, når en ejendom får en ny ejer. Ejerskiftet gør det nødvendigt at foretage et såkaldt debitor- og kreditorskifte, og det kan eBoligadvokat hjælpe dig med.

Når du køber en ejerlejlighed, skal du som regel stille sikkerhed til ejerforeningen, så foreningen har ret til at få dækket det skyldige beløb før eventuelle andre kreditorer i tilfælde af, at lejligheden eksempelvis skal sælges på tvangsauktion.

Sikkerheden kan stilles ved hjælp af et tinglyst ejerpantebrev, skadesløsbrev eller tinglyste vedtægter, og i mange tilfælde er det ejerpantebrevet, der bliver brugt. Det betyder, at der skal foretages et debitorskifte af ejerpantebrevet, når du overtager din nye ejerlejlighed.

Tinglysning af debitorskifte

Hos eBoligadvokat har vi mange års erfaring med bolighandler. Tinglysning er en proces, der blandt andet sikrer købers rettigheder til en fast ejendom, og det er lovpligtigt at tinglyse overtagelsen såvel som et debitorskifte. 

Vi anbefaler en advokat til tinglysningen, da der skal indhentes en lang række nødvendige oplysninger, som skal indtastet i et digitalt system, hvor alt skal noteres i korrekte juridiske vendinger. Laver du en fejl i din tinglysning, risikerer du at skulle betale det hele igen. Laver vi en fejl i din sag, påtager vi os naturligvis det fulde ansvar – også økonomisk.

Certificeret BOLIGadvokat

Selvom det lyder kompliceret med et debitorskifte af ejerpantebrev, er der ikke risiko for alvorlige økonomiske fejl. Et boligkøb er sandsynligvis dit livs største køb, og derfor kan du med fordel tage en boligadvokat med på råd fra de første boligdrømme dukker op, til du står med nøglerne i hånden.

Hos eBoligadvokat er vi certificeret BOLIGadvokat, og det betyder, at altid arbejder 100% for dig og din sag. Vi har forpligtet os til at følge fastsatte retningslinjer, der blandt andet dikterer, at vi ikke må modtage provision fra eksterne parter. 

Hvis det er aktuelt for dig, har Advokat Jaas speciale i bolighandel. 

Flere Nyheder