Jeg føler, det er håbløst at komme ud af mit misbrug

02 January 2020
admin

editorial

Et misbrug er ofte forbundet med en følelse af hånløshed. En følelse af, at alting er håbløst – måske endda en følelse af at livet er håbløst. Det kan virke uoverskueligt at kæmpe sig ud af et misbrug på egen hånd. Ofte er trangen til alkoholen eller stofferne opstået på grund af andre årsager, og så længe disse årsager er til stede, er det ikke kun sværere at trappe ud af et misbrug, end det var at forhindre det i at opstå. Der er heldigvis hjælp at hente, hvis du er klar til at modtage den.

Tag på et center med behandling af misbrug

Du kan tage til et center med behandling af misbrug, hvor du kan komme ædru eller stoffri ud på den anden side. Et sådan forløb tager fra 5-6 uger, hvis du vælger at gå i døgnbehandling. Dette er en intens behandling, hvor dit fokus vil 100 % på at blive fri af dit misbrug. Samtidig er det en smertefri behandling, hvor der lægges vægt på at komme årsagen til livs i stedet for kun at fokusere på selve misbruget.

Støt dig op ad andre i samme situation

Der findes et rigtig professionelt center til behandling af misbrug, der hedder Stien Behandlingscenter. Her har de plads til i alt 18 personer, der har hver deres værelse, hvor man kan trække sig tilbage, når man har brug for det. Samtidig er man sammen med andre, der gennemgår det samme som en selv. Det er rart at have nogle at sparre med, som kan mærke på egen krop, hvad man gennemgår.

I løbet af behandlingen vil du både blive tilset af læger og psykiatere, der har til formål at gribe fat i underliggende problemer, der skal løses, så livsglæden og styrken til at finde vej ud af misbruget kommer frem, og så du kan få en normal hverdag igen med lyst til livet.

More articles