Inden der males

24 December 2019
Lotte Hindsberg

editorial

Hvis du står og skal have malet f.eks. af et malerfirma. Det kunne være et malerfirma i Vallensbæk Strand er det nødvendigt for at få et godt resultat at forarbejdet er gjort. Det er noget du selv kan gøre eller også kan det gøres af et professionelt firma lige som med malearbejdet.

Det første der skal kigges på er, om der er gammelt tapet der skal af eller om det er nok at spartle gamle huller ud. Hvis det ikke er muligt at benytte det nuværende tapet eller du gerne vil lave en anden slags, starter projektet med at det gamle tapet fjernes og hvad der ellers findes af sjove overraskelser inden under, indtil de gamle rå vægge står tilbage. 

Spartel af væggen inden tapetsering og maling

For at få et flot maler resultat er det vigtigt at væggen er pæn. Start dermed at spartle væggen, så den er lige og uden huller. Nogle gange kan det være nødvendigt at fuldspartle hele væggen inden. 

Når væggen er lige og plan og uden huller, er det muligt at male direkte på væggen eller også at sætte filt og måske også tapet op inden der males. At man har taget sig tiden til at få væggen lige og plan, vil gøre det nemmere at sætte tapet op og resultatet vil blive langt flottere, end hvis det ikke var gjort. 

Valg af maling

En af fordelene ved at få et professionelt malerfirma til at male er, at de også er uddannet til at kunne råde og vejlede til hvilken farver, der vil gøre sig godt til de forskellige rum. Derudover er de også uddannet til at vælge den rette type maling, som også holder og dækker længere, end hvis du selv var taget i byggemarkedet og købt maling og kastet dig ud i selv at male din bolig. 

More articles