Hvor tit bør man gå til tandlæge?

16 september 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

I den bedste af alle verdener, så burde man nærmest gå en gang for meget end for lidt til tandlæge, for det er bedre at komme problemet i møde i tide, end at man først tager til tandlæge alt for sent, eller når det gør ondt.

Det kan godt være, at det koster lidt eller meget, men desto længere man venter, desto dyrere bliver det at få ordnet det eventuelle problem, man ligger med.

Så kan man også lide af tandlægeskræk, men det er dine tænder ligeglade med, så det er bedre at finde en tandlæge, der har erfaring med at tage sig af tandlægeskræk, eller man kan tage en ven eller veninde med, når man skal konsultere ens tandlæge, så man føler sig tryg – eller finde en anden måde at kurere den skræk på.

Men selvfølgelig er mennesker forskellige, så nogle tænder holder sig bedre end andre, og nogle mennesker er også bedre til at tage sig af ens tænder end andre.

Sørg for tænder og besøget hos tandlægen

En god tommelfingerregel er, at man skal børste tænder om morgene, når man står op, og når man går i seng, og det bør gerne være godt med skrubben på hver tand, og så skal man huske at bruge tandtråd – og en elektrisk tandbørste.

Nogle tandlæger har et system med, at de indkalder en en gang om året eller to, hvis der ikke er alvorlige problemer med tænderne, for at lave et tjek og en rensning på tænderne.

Er der så problemer, kan man ordne dem ved en anden aftale, eller man kan få en henvisning.

Men selvom man bliver indkaldt, så kan man jo selv vælge at få et tjek af tænderne og bestille tid til det.

Det kan jo være, at man finder noget andet, som det var godt, at man dukkede op med, så det ikke fik lov til at udvikle sig i en grel retning.

Flere Nyheder