Hvilke vine vil du have i din vinkælder?

27 November 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Du kan jo have nok den flotteste og mest pompøse vinkælder af dem alle i kongeriget, men hvis der ingen vin er at finde nede i den, så bliver det noget af en hul fornemmelse.

Det er lidt ligesom en programmør til en hjemmeside, der kan gøre den virkelig flot, men som så ikke evner at give den noget indhold.

Eller for at gøre det mere dagligdags: så ville det da være træls at få en gave, der er fint pakket ind, men så er der ikke noget i den.

Således er det lidt omsonst at få sig eller have en vinkælder – medmindre denne er kommet med i et huskøb, og alt andet var perfekt – men man så ikke bruger den til at have noget vin i.

Og der er ikke bare lige at gå ned i den lokale dagligvarebutik og købe en af hver vin og sort og proppe dem ind i vinkælderen.

Udvælg dine vine til kælderen med omhu

Hvis du virkelig ønsker at etablere og få dig en vinkælder, så antager vi også, at du har en forståelse, penge for det og ikke mindst interesse i vin for at ville have sådan en.

Så skal vi ikke belemre dig mere med, at du skal vælge gode vine til den kælder.

Men nu er smag og pris ikke altid noget, der hænger sammen, så måske er man mere til en sort, en type vin eller andet, som man gerne vil have i ens vinkælder – mens andet er forbudt at have dernede.

Måske er noget vin populært i en periode, så man vælger at have det, men ellers er der intet i vejen for, at man spørger nogle vinkendere til råds, hvad de vil anbefale, at man får købt ind af vin.

Husk dog på, at det er din egen vinkælder, så du bestemmer helt og holdent over indholdet i den.

More articles