Husblog: Drømmer du om en eksklusiv vinkælder?

29 November 2020
Anne-Mette Hansen

editorial

Som vinkender er din største drøm nok at eje din helt egen vinkælder. At kunne opbevare mange gode flasker, uden at det overtager resten af boligen. At kunne vise vinene frem til venner, familie og andre vinelskere. 

Men hvordan indretter du egentligt en vinkælder i din egen kælder? Læs med her og få gode råd til dit “vinkælder-projekt”.

Sådan indretter du din vinkælder: 3 gode råd

Indretning af vinkælder er ikke noget, man begiver sig ud i hver dag. Det kræver derfor viden og research at indrette den på optimal vis. Vores tre bedste råd vedrører:

1) Reoler til dine vine

2) Optimal ventilation i rummet

3) Vinkøleskabe til særlige vine

Vælg “vin-venlige” reolsystemer

Hvordan skal dine vine opbevares i kælderen? Det absolut mest flotte og autentiske er at have dem stående eller liggende på vinreoler. På den måde får du også det bedste overblik over dine forskellige vine.

Du kan sortere og organisere dem efter vintype (rød, hvid, rosé), druetype (Chardonnay, Merlot, Sauvignon Blanc) og land (Frankrig, Italien, Spanien). 

Sørg for god ventilation i rummet

En kælder til opbevaring af vine skal være ventileret godt. På den måde sikrer du, at der hverken er for køligt eller for tørt. Har kælderen vinduer er det ideelt at bruge den til ventilation. Men hvis ikke kan det være en god idé at investere i en varmepumpe. På den måde kan du styre temperaturen. 

Overvej et vinkøleskab

Har du nogle særdeles eksklusive og dyre vine? Så er det optimalt at købe et vinkøleskab. Sådan sikrer du, at de bliver opbevaret under den præcist korrekte temperatur. Du skal opbevare dine røde vine ved 12-18 grader. Hvid, rosé og champagne er bedst opbevaret ved ca. 7 grader. 

Besøg Husblog.dk og læs mere om, hvordan du laver en vinkælder og indretter den. Der er mange gode råd at hente!

More articles