Hurtig og billig reparation af emalje i badekar

21 October 2021
Astrid Pedersen

editorial

Mange boliger i Danmark, især dem som er opført før midten af det forrige århundrede, er som standard forsynet med et badekar. Før i tiden tog man nemlig ikke, som det er tilfældet nu om stunder, brusebad hver dag. I stedet badede man i badekarret et par gange om ugen. Og det var ikke ualmindeligt at hele familien deltes om det samme vand.

Siden hen er mange af de originale badekar blevet skrottet til fordel for de mere plads besparende brusenicher som i højere grad matcher den moderne danskers badevaner.

Mange bolig ejere vælger stadig den dag i dag at skille sig af med deres badekar blot emaljen er en smule misfarvet eller krakeleret. Og det er faktisk synd.

Behold dit badekar og føj værdi til din bolig

Huse og lejligheder med badekar på eget badeværelse er nemlig særdeles efterspurgte på det danske bolig marked. Især de yngre børnefamilier kan se fordelen ved at have et rummeligt badekar som tjener mange praktiske formål, blandt andet i forbindelse med badning af ungerne og iblødsætning af større mængder tekstil.

Derfor er det dumt at smide det gamle badekar ud hvis det blot er skæmmet af overfladiske skader i emaljen. Det kan nemlig sagtens komme til at stå som nyt igen, og dermed udgøre et stort aktiv for din bolig i forbindelse med et eventuelt fremtidigt salg.

Hvordan sætter jeg et badekar i stand?

Du bør ikke selv kaste dig ud i opgaven med renovering af badekar. Den proces, som kaldes reemaljering, kræver et sikkert håndelag og professionelt udstyr. I hvert fald hvis resultatet skal være helt optimalt. I stedet bør du tilkalde din lokale badekarsmaler.

Bor du i København eller på Frederiksberg kan du med fordel kontakte Emaljemanden, som kan hjælpe dig med at emaljere dit badekar. Læs mere på emaljering-af-badekar.dk.

More articles