Har du fået en skade?

03 November 2021
Steffen Petersen

editorial

Har du fået en skade i forbindelse med noget træning, sportudøvelse eller på arbejdspladsen? Så skal du have det tjekket. Det er altid vigtigt, at du får undersøgt vedvarende smerter i dine led, så det ikke bliver værre med tiden. Læs med her, om hvordan du får tjekket til dine smerter, og hvilke behandlingsmuligheder du kan vælge imellem i dette indlæg.

 

 

 

Fysioterapeut

En fysioterapeut kan hjælpe dig med at få behandlet dine smerter gennem øvelser, og massage. Hyppigheden af aftaler varierer af, hvor alvorlig din tilstand er. Ofte skal du møde op et par gange, hvorefter du selv skal sørge for at lave dine øvelser derhjemme. I nogle situationer kan det være nødvendigt at fortsætte terapisessionerne ved hjælp af selvmassageværktøjer i hjemmet.

 

Ultralydsundersøgelse

Du kan også blive nødsaget til at skulle forbi og få en ultralydsundersøgelse. Det er ikke kun ved gravide, at man udfører ultralydsundersøgelser. Det kan du også få til områder på din krop, hvor du har smerter eller led, der gør ondt. Hvis smerterne kommer indefra, så kan en ultralydsundersøgelse fremhæve de områder, der er noget i vejen med. Med ultralydsundersøgelse kan din læge eller behandler måske bedre hjælpe dig, hvis de kan se årsagen til, hvorfor du har ondt.

 

Kiropraktor

Hvis du har en ryg, der driller dig, så skal du henvende dig til en kiropraktor. En kiropraktor kan hjælpe med at rette op på eventuelle fejlstillinger i din rygsøjle. Da rygsøjlen er den vigtigste støtte for din krop, er det vigtigt, at den er i orden. Kiropraktoren arbejder med rygsøjlen for at sikre, at alle led bevæger sig korrekt, som kan mindske smerterne. Du bør besøge en kiropraktor mindst en gang hver tredje måned, når du først er begyndt på behandlingen.

 

Akupunktur

Hvis du har en skade, der påvirker dine muskler, så kan akupunktur måske hjælpe dig med at få lindring på ubehaget. Det fungerer ved at placere individuelle nåle i dine trykpunkter for at øge blodgennemstrømningen og afslappe dine muskler. Dette har vist sig at reducere smerter i muskler, sener og ledbånd. Men hvis du har en skade, som også påvirker dine knogler, er akupunkturen måske ikke effektiv.

More articles