Gode pensler maler bedst

02 January 2020
Lotte Hindsberg
image

editorial

Skal du igang med at male er det en god ide at købe kvalitetspensler. Ikke alene er det nemmere at male, da penslen ikke skal dyppes så tit. Du undgår også løse hår i malingen og på det malede. Samtidig bliver slutresultatet også markant pænere. Det er en af hemmelighederne bag et malerfirma i Brøndby Strand benytter sig af, når de skal retfærdiggøre at det bedre kan betale sig at få et firma til at male, frem for selv at male. 

Valg af pensler

Der er flere ting du skal være opmærksom på når du vælger pensler. En god kvalitetspensel har flere hår end en billig, men vil typisk miste langt færre. Når du kigger på penslen oppe fra må der ikke være huller, når du fører hånden igennem. Samtidig er det vigtigt at den ligger godt i hånden, da det er et redskab du skal bruge mange gange. Som udgangspunkt vil pensler med gummihåndtag ligge bedre i hånden end en pensel med træhåndtag.

Rengøring af pensler

Gode kvalitetspensler er ikke billige og derfor er det synd at smide dem ud, når du er færdig med at male. Har du brugt en vandbaseret maling, kan penslerne nemt renses med vand og kan gemmes til næste gang. Har du brugt en oliebaseret maling har man tidligere brugt terpentin til rensning. Terpentin er hårdt for miljøet og sundhedsskadeligt for dig, da der udskilles dampe, som ikke er godt for dine lunger. Dine hænder er heller ikke glade for at blive vasket i terpentin. Et god og mere miljøvenligt alternativ er brun sæbe. Lad efterfølgende penslerne stå i blød, så undgår børsten at blive stiv. Husk det er kun hårene der skal stå under vand. Ikke hele penselen. Husk også at penslen ikke må hvile på hårene. Det får den til at blive skæv.

 

More articles