Fordele og ulemper ved lamelgulve

05 April 2020
Camilla Skøtt
image

editorial

Det kan være svært at vælge den rigtige løsning til gulvet, når du står hos forhandleren og kigger på trægulve. I denne artikel tager vi et kig på lamelgulve – måske er det den rette løsning for dig.

Lamelgulv. Et trægulv som alligevel ikke helt er et trægulv. Det er en trelagskonstruktion, hvor bunden består af nåletræ, midten af mdf, spån eller krydsfinér og toppen af et slidlag af træ.

Det kan være et fornuftigt valg for dig, der gerne vil have et trægulv, men som ikke har penge til at købe massive gulvplanker eller parketgulv – men du skal være opmærksom på fordele og ulemper. Dem får du lige her.

Fordele ved lamelgulve

Lamelgulvets helt store fordel er prisen, der er væsentligt lavere end for andre typer af trægulve. Alle kan være med, og det er godt, for alle fortjener muligheden for et flot og levende trægulv.

En anden stor fordel er, at lamelgulvet ikke arbejder; det påvirkes ikke af fugtigheden i luften, og derfor opstår der ikke sprækker og revner med tiden.

Ulemper ved lamelgulve

Desværre er der også ulemper, når det kommer til lamelgulv, og først og fremmest handler det om holdbarheden. Afhængig af kvaliteten på dit lamelgulv er toplaget kun 2-10 mm., og dermed kan det ikke slibes særligt mange gange – måske slet ikke. Det betyder, at når ridserne er for mange og for store, skal gulvet skiftes.

En anden ulempe er, at trelagskonstruktionen er mere sart i forhold til væske. Det kan trænge ned til spånpladen, der i værste fald kan svulme op og få gulvet til at bule.

Sidst men ikke mindst får du ingen akustisk hjælp fra et lamelgulv, ligesom det heller ikke kan bruges til at forbedre indeklimaet i din bolig. 

Er du usikker på, om lamelgulv er den rette løsning for dig, så spørg hos din lokale forhandler.

More articles