Få ha på din afhængighed med et ophold på et misbrugscenter

02 January 2020
Astrid Pedersen

editorial

Misbrug af substanser så som alkohol, hårde og euforiserende illegale stoffer eller sågar læge ordineret medicin er en af de største trusler mod folke sundheden i Danmark. Når en person udvikler et misbrug af et afhængigheds skabende stof, går det som regel kun én vej.

Det er de færreste misbrugere, som kan slippe misbruget ved egen hjælp, når først afhængigheden har bidt sig fast. Eksempelvis skønnes at, at op imod 150.000 danskere har oparbejdet et forbrug af alkohol, som er direkte livstruende, og som kræver professionel behandling, hvis vedkommende skal have en chance for at komme tilbage på sporet igen. Og inden for de seneste år har en ny form for misbrug meldt sig på banen, nemlig afhængighed af receptpligtig medicin.

Denne form for misbrug kan ramme alle mennesker i samtlige aldersgrupper, og er særligt farlig, idet de færreste associerer læge ordineret medicin med noget, som er forbundet med fare. Når der er tale om et lovligt stof, er det svært at forestille sig hvor stor en skade det egentlig kan udrette. Men faktisk er de smertestillende præparater, som går under betegnelsen opioider, mindst lige så skadelige for krop og sjæl som heroin eller metamfetamin. Og derfor er det utroligt vigtigt at være opmærksom på egne reaktioner på dette stof.

Kom ud af din pilleafhængighed med hjælp fra et misbrugscenter

Hvis du hører til dem, som har fået udskrevet stærke smertestillende midler – for eksempel i forbindelse med et traume eller en operation – bør du holde øje med dit forbrug. Oplever du, at du har brug for pillerne til at komme igennem din dag – og gerne flere og flere af dem – er du højst sandsynligt på vej til at udvikle afhængighed. Og så er det vigtigt, at du opsøger et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien, som har særlig ekspertise inden for behandling af medicin misbrug.

Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk 

 

More articles