Effektiv behandling med Minnesotakur

april 10, 2019

Minnesotakur

Kommentarer lukket til Effektiv behandling med Minnesotakur


Effektiv behandling med Minnesotakur

En af de mest benyttede kure mod alkoholafhængighed er den famøse Minnesotakur.

Og den bliver brugt af gode grunde, fordi det har vist sig, at det er en af de mest brugbare kure, der findes til at komme et alkoholmisbrug til livs, så man kan leve som ædru alkoholiker.

Kuren kommer oprindeligt fra USA, og den bestyå ikke af en skarpt optegnet struktur med punkter til, hvad man skal gøre for at blive ædru igen, som man ser det med andre (mindre effektive) såkaldte “mirakelkure”.

Minnesotakuren tager udgangspunkt i den enkelte person, da denne behandlingsform, der har rødder tilbage til 1950’erne, ved, at ikke to mennesker er ens, og således udspringer alkoholmisbrug ikke af to ens årsager.

Det at drikke alkohol blive ikke set som problemet i sig selv, der skal kureres, det er blot et symptom på selvbehandling ud fra noget andet, der ligger dybere i en, i form af ubehag, som man prøver at komme til livs ved selvbehandling, hvilke ofte indebærer alkohol og andre substanser. Dette problem forsøger man at nå ind til og blive klogere på.

Første indsigt ved kuren er, at man skal have den ramte til at indse, at der er et problem, som man skal komme til livs, og at alkoholisme er en sygdom, som man måske bliver nødt til at leve med resten af livet, men som man kan holde hen resten af livet, hvis man gør dig de rette forholdsregler.

Denne opfatte – at alkoholisme er en sygdom – er også meget udbredt som almindelig opfattelse i mange forskellige samfund.

Rent praktisk foregår kuren videre ved, at man får terapi i grupper, så man kan få indblik i andre personers liv og se, at man ikke er alene med dette problem. Dette ser man blandt andet videreført, når man kommer retur til samfundet og skal leve i et alkoholinficeret miljø, hvor man kan besøge A. A.-møder, der praktiserer den slags terapi.

Ligeledes oplever man med den praktiske, igangværende Minnesotakur, at man får nogle foredrag om alkoholisme, og så skal man også lave noget praktisk med kroppen og sindet for at aktivere dette.