Dit autoværksted er din bedste ven ved køb af brugt bil

14 December 2020
Lotte Hindsberg

Det kan virke selvmodsigende at et besøg på et autoværksted, kan betyde, at du kan spare penge. Som regel betyder det ofte store uvelkomne ekstra regninger. Men når det kommer til køb af en ny brugt bil, er dit autoværksted din bedste ven. Undersøgelser viser at en tur forbi en uvildig mekaniker ofte finder 6-8 fejl, når de gennemgår en brugt bil.

Vel og mærke fejl som sælger ikke har oplyst. Det er fejl der enten skal laves eller også skal du have et nedslag i prisen. Det kan derfor godt betale sig at køre omkring. Især hvis det er en bil med få eller flere år på bagen. Du kan undersøge om der er gode brugte biler i Frederikshavn. 

Den vigtige servicebog

Udover at besøge din nye bedste ven, din mekaniker, er det en god ide at undersøge bilens servicebog. Har ejeren gået til regelmæssigt til service og hvor mange ejere har bilen haft. Det vil fortælle dig om der er passet godt på bilen eller om ejeren eller ejerne, har været mere eller mindre ligeglade. En bil der er blevet passet og plejet vil alt andet lige være i en bedre stand, end en bil der ikke har været til regelmæssig service.

Læs og lær

Det er også en god ide at læse op omkring bilen. Hvad har andre haft af oplevelser. Hvilke fejl sender den til mekanikeren. Nemme og billige eller skal der hentes dyre reservedele hjem og koster det en krig i mekanikertimer. Hvis det sidste er tilfælde, bør du overveje en anden bilmodel. Men husk det kan også være årstallet. Nogle årgange, lige som vin, er bedre end andre.

Find ud af hvad ejere, nye som tidligere ejere siger om bilen. Har de været glade for bilen og vil de købe den igen. Eller anbefaler de at du skal holde dig langt væk.

More articles