Beregn tinglysningsafgift ned til mindste krone

24 October 2018
Anders Lundtang Hansen

editorial

En god vittighed siger, at der er to ting, der er sikre i denne verden udover døden: “Amen” i kirken til slut, og at man skal betale sine skatter.

Staten er også glade for sine afgifter, og på mange fronter – for ikke at sige stort set alle handelssituationer – vil der blive pålagt afgifter, om det så er moms, registreringsafgift eller tinglysningsafgift.

Det sidste kommer vi ind på senere, hvordan man kan beregne sig frem til det.

Specielt udlændinge vil nok studse over, hvordan størstedelen af danskerne gerne betaler afgifter, men det er netop med til at få samfundets hjul til at løbe rundt og skabe et socialt sikkerhedsnet for danskerne, som vi har tradition for at have.

Men ligesom med en forskudopgørelse kan det være svært at regne ud, hvor meget man tjener og skal betale i skat, selvom det meste efterhånden er blevet automatiseret via nettet, der udregner de præcise beløb for en ved indtastning, så man ved, hvad man skal betale i skat.

Det samme gør sig også gældende nu om dage med en så vigtig omvæltning i livet som ved bolig-salg og -køb, hvor skødet skal tinglyses

Den slags skal der en god advokat indover med, så man ved, at den foreskrevne jura og paragraffer bliver overholdt i henhold til gældende lovgivning, så transaktionen med bolighandelen kan finde korrekt sted.

Men selv her sniger Staten sit blik ind igen, for de vil også have deres bid af kagen, når der skal forhandles boliger mellem sælger og køber.

Derfor er der indført en tinglysningsafsgift, når man skal tinglyse skødet, og den pris afhænger af forskellige parametre såsom boligens pris og størrelsen på det lån, man har taget i banken for at få råd til boligen.

Heldigvis kan du HER indtaste de nødvendige oplysninger, så du kan få forevist, hvad det vil koste dig i tinglysningsafgift.

More articles